Interiér domu, Nitrianske Sučany

09/2014

Návrh interiéru tohto domu začal zmenou dispozície. Úprava dispozície nám dala nové možnosti pri tvorbe interiéru. Snažili sme sa priestor navrhnúť čo najfunkčnejšie, vytvoriť veľké množstvo úložných priestorov. Materiály, ktoré sme použili v interiéri, sú nadčasové a útulné a funkčné. Na nábytku je kombinácia - dubová škárovka, laminovaná drevotrieska a drevotrieska potiahnutá nerezovou fóliou na sokloch. Drevené dubové parkety farebne ladia s dubovým masívom na nábytku.

  • Sadrokártónové podľady

    v obývačke prekrývajú kovové profily, ktoré boli použité na podopretie dreveného trámového stropu proti pruženiu. Obývačka sa rozšírila o vedľajšiu izbu. Veľkosť a umiestnenie otvoru sme prispôsobili umiestneniu oceľových profilov, aby sme vytvorili ucelené línie na strope. Spodok2_0009
  • Prepojením dvoch izieb nám vznikol v obývačke veľký priestor, ktorý nám umožnil použiť veľkú sedačku. Dve kresielka umiestnené v druhej časti obývačky je možné použiť na čítanie, alebo ich premiestniť k sedačke a vytvoriť tak veľké sedenie pre návštevy. Spodok2_0008
  • Spodok2_0012
  • Keďže je v dome použitý nábytok namieru bolo možne tvar a rozmery nábytku prispôsobiť priestoru.

    Pracovný stôl z masívu

    sme použili kvôli jeho zaujímavému tvaru, ktorý dopĺňa jednoduché línie interiéru. Knižnica s presklennými dvierkami je praktickým riešením pre ľudí, ktorí nemajú radi zaprášené knihy. Spodok2_0011
  • Kuchynská linka namieru

    farebne ladí s celým domom. Úložných priestorov v kuchyni sme navrhli maximum, ako bolo možné. Biely lacobel za kuchynskou linkou je praktický na údržbu a opticky zväčšuje a presvetľuje priestor. Vrchné skrinky sú podsvietené led pásom. Spodok2_0000
  • Spodok2_0002
  • V malých kuchyniach je ideálne použitie lavice na sedenie.

    Lavica

    zaberie menej priestoru ako stoličky a vytvorí viacej miesta na sedenie. Za jedálenským sedením je použitá tapeta Lars Cortzen, ktorá ma jemný vzor a príjemný nenásilný odtieň. Spodok2_0003
  • Pôvodné schodisko sme otvorili a tým z neho spravili súčasť interiéru. Presklená stena púšťa na pôvodne tmavé schodisko denné svetlo. Odolný náter na stenách schodiska je hlavne funkčný ale aj dobre vyzerá. Spodok1_0004
  • Interiér študentskej izby

    vznikol zmenou dispozície a prepojením dvoch priestorov v podkroví. Zmenou dispozície sme docielili vznik dvoch takmer rovnakých izieb pre dvoch chlapcov. Izby sú stenou predelené na dennú a nočnú čast. Podkrovie, ktoré sa predtým nepoužívalo bolo zateplené a obložené tatranským profilom natretým nabielo. Bielu farbu sme použili kvôli nedostatku denného svetla v tejto časti izby. Detska_2_0004
  • Detska_2_0007
  • Detska_2_0001
  • Na stenách izby je použitá tapeta so vzorom školskej tabule a tapeta Just Me! s geometrickým vzorom. Detska_1_0006
  • Pôdorysy prvého podlažia 1np
  • Pôdorysy druhého podlažia 2np